Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Kommitéförslag vill sänka taket för ROT-avdrag

Publicerad: 13 januari 2014, 10:13

Avskaffa den kommunala fastighetsavgiften för hyresrätter och för bostäder i oäkta bostadsrättsföreningar. Det föreslår i Bostadsbeskattningskommittén som lämnade sitt betänkande till regeringen på måndagen den 13 januari.


Bostadsbeskattningskommittén anser att hyresrätter är skattemässigt missgynnade jämfört med bostadsrätter. Genom att ta bort fastighetsavgiften tror kommittén att incitamenten att bygga hyresrätter ökar och att utbudet av hyresrätter blir större. Samtidigt utgör fastighetsavgiften utgör en mycket liten del av investeringskostnaden vid en investering i en hyresfastighet.

Andra förslag i betänkandet är att kooperativa hyresrättsföreningar ska beskattas på samma sätt som föreningar som äger de lägenheter som hyrs ut till medlemmarna.

Kommittén föreslår att förslagen finansieras genom att taket för ROT- och RUT-avdrag sänks från 50 000 till 34 000 kronor per år.

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.