lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Konsult och politiker förfalskade bygglov

Publicerad: 18 januari 2019, 09:02

En härva kring förfalskning av bygglov har nystats upp i Lysekil. Foto: Lysekils kommun

En byggkonsult i Lysekil, som också har verkat som politiker i kommunen har förfalskat ett bygglov. Nu utreds ärendet av åklagare.

Ämnen i artikeln:

byggpolitikPolitik

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Ett garagebygge i västkuststaden Lysekil har lett till att en härva kring förfalskning av bygglov har börjat nystas upp i kommunen. När grannar anmälde bygget av garaget, som låg väldigt nära tomtgränsen, kunde familjen som byggt visa upp ett beslut om bygglov för kommunen. Men det var något som inte stämde. Diarienumret gick till ett annat ärende och det fanns inget ärende registrerat på familjen. Det visade sig att bygglovshandlingen var förfalskad av den konsult som familjen hade anlitat – en person som också var politiker i kommunen.

Sedan förfalskningen uppdagades har konsulten lämnat sina politiska uppdrag och ska även ha avvecklat sin firma.
Lysekils kommun har polisanmält händelsen och en förundersökning har nu inletts. Åklagare Alexandra Östberg Giraldo berättar för Byggindustrin att det har varit ett stort medieintresse i ärendet, som dock i skrivande stund inte har kommit så långt.
– Vi har fått in anmälan bara nu i veckan. Det som händer de närmaste dagarna är att vi kommer att höra berörda personer för att se vilka brott som kan ha begåtts, säger hon.

Per Garenius, samhällsbyggnadschef, berättar för GT – som först rapporterade om händelsen – att kommunen nu avvaktar ytterligare utredningsåtgärder i och med att polis och åklagare har tagit över.
– Jag hoppas ju innerligt att det endast är det här fallet som kommit upp. Det hoppas jag innerligt, säger han till tidningen.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev