Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Linbanan i Göteborg stoppas – politikerna säger nej

Publicerad: 27 november 2019, 09:20

Det blir inget bygge av en linbana över Göta älv i Göteborg. Det står klart sedan en majoritet av politikerna i Göteborgs stad ställt sig bakom ett stopp för planerna.


Det är DN.se som var först med att rapportera att det högtflygande projektet ställs in. Motståndet mot projektet har vuxit på senar tid med hänvisning till skenande kostnader – och nyligen presenterades en nedbantad version av bygget.

Men även det nedbantade förslaget saknar stöd. På onsdagen meddelar Demokraterna och Socialdemokraterna i Göteborgs stad att de inför trafiknämndens sammanträde på torsdagen yrkar på ett nödstopp för planeringen av en linbana, rapporterar DN.se.

Föreslår elfordon

Partierna föreslår istället en satsning på utökad skytteltrafik med elhybridfärjor mellan Hisingen och Majorna samt fler elbussförbindelser, en ny spårväg samt en ny buss, gång- och cykelbro över älven.

Även Alliansen i Göteborg vill se alternativ till linbanan, rapportera DN.se

Det är NCC som ska bygga en eventuell linbana i Göteborg. När Byggindustrin nyligen intervjuade Torbjörn Fant, regionchef på NCC Civil West, om projektet.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.