Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Maud Olofsson öppen för rot-avdrag

Publicerad: 2 december 2008, 14:03

”Rotavdrag är en åtgärd som skulle kunna vara aktuell. Det är en bra åtgärd”. Det sade näringsminister Maud Olofsson under tisdagens interpellationsdebatt i riksdagen.


Under tisdagens interpellationsdebatt fick näringsminister Maud Olofsson (c) fick svara för regeringens politik vad gäller situationen på arbetsmarknaden.

Många s-röster höjdes om direkta åtgärder, exempelvis rot-avdrag, för att minska effekten av varsel och konkurser i finanskrisens spår och regeringen anklagades för att vara passiv.

Maud Olofsson försvarade regeringens politik och hävdade att det finns ett stort handlingsutrymme i den lagda budgeten, där 32 miljarder kronor har avsats till reformer. Satsning på infrastruktur, forskning och utveckling och utbildning nämndes bland annat. Almi har även fått 2 miljarder till företagsstöd, enligt näringsministern.

– Vi har resurser att göra mer om det krävs, men låt oss börja med detta, sade Maud Olofsson.

Efter en tids debatterande öppnade hon för att rot-avdrag skulle kunna vara en möjlig åtgärd, om det finns behov av ytterligare stimulansåtgärder.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.