Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Minister kräver att byggfel kartläggs

Publicerad: 29 juni 2017, 12:41

Boverket ska bland annat bedöma de samhällsekonomiska konsekvenserna kopplade till byggskador och skadornas effekter på bygg- och fastighetsmarknaden.

Bostadsminister Peter Eriksson ger Boverket i uppdrag att granska förekomsten av byggskador och de fastighets- och samhällsekonomiska konsekvenser som de orsakar.

Ämnen i artikeln:

BoverketPeter ErikssonPolitikkonstruktionsfel


– Det höga byggtempot har lett till en växande oro för byggfel och andra misstag. Därför är det viktigt att vi får en klarare bild av situationen ser ut på byggmarknaden runt om i landet, säger bostadsminister Peter Eriksson.

Boverket får därför i uppdrag att:

- kartlägga förekomsten av byggskador vid ny- och ombyggnation.

- analysera eventuella mönster i förekomsten av byggskador, huvudsakliga orsaker till att byggskador uppstår och möjliga incitamentsproblem som kan identifieras t.ex. beroende på upplåtelseform.

- bedöma de samhällsekonomiska konsekvenserna kopplade till förekommande byggskador och skadornas effekter på bygg- och fastighetsmarknaden.

Uppdraget ska genomföras i samråd med Kommittén för modernare byggregler och Boverket uppmanas även att samråda med relevanta myndigheter, kommuner och organisationer (till exempel försäkringsbolag och andra branschrepresentanter).

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev