tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

MP KU-anmäler bostads- och infrastrukturministern för snabbtågen

Publicerad: 27 januari 2023, 14:19

Foto: Christine Olsson/TT

Bostads- och infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) KU-anmäls av Miljöpartiet för hanteringen av kartorna och EU-bidragen för järnvägsinvesteringar. Det skriver Dagens Nyheter.

Ämnen i artikeln:

SvepetAndreas CarlsonMiljöpartietKristdemokraternabyggpolitikPolitik

R

Redaktionen


Under torsdagen anmälde MP:s riksdagsledamot Daniel Helldén Andreas Carlson till granskning i konstitutionsutskottet ”med anledning av underlåtenhet att samråda med riksdagens EU-nämnd samt Trafikutskott angående strukna sträckor för stambanor i TEN-T-kartor, skriver DN.

Daniel Helldén hänvisar i KU-anmälan till att när Andreas Carlson kom till trafikutskottet 29 november inför mötet med EU:s transportministrar som hölls en vecka senare, informerades aldrig om ”regeringens intention att ändra TEN-T- kartorna och ta bort sträckningen för nya stambanor.”

Han skriver att utskottet och EU-nämnden i alla andra ärenden fick ta del av aktuella bilagor, men inte i just denna fråga.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev