Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Myndigheter får uppdrag att minska energianvändningen

Publicerad: 28 maj 2014, 13:50

Regeringen ger Statens fastighetsverk (SFV) och Fortifikationsverket i uppdrag att minska energianvändningen i offentliga byggnader.


Senast 2020 ska Statens fastighetsverk ha minskat mängden energi som används för uppvärmning, komfortkyla, fastighetsel och tappvarmvatten med minst 9 600 MWh. Under samma period ska Fortifikationsverket minska sin energianvändning med minst 11 006 MWh.

– Mer än 30 procent av den energi som används i Sverige går åt till varmvatten och till att värma och kyla byggnader. Att minska energianvändningen i våra byggnader är avgörande för att vi ska lyckas ställa om till ett hållbart energisystem. Det offentliga och staten ska ligga långt fram i energieffektiviseringsarbetet och se till att minska miljöbelastningen från sina egna byggnader, säger it- och energiminister Anna-Karin Hatt.

Uppdragen till Statens fastighetsverk och Fortifikationsverket är en del av regeringens samlade genomförande av EU:s energieffektiviseringsdirektivet i Sverige.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.