Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Norge satsar på OPS

Publicerad: 29 november 2013, 08:53

Nya norska regeringen vill satsa på OPS inom anläggningssektorn. Den norska transportministern Ketil Solvik-Olsen gick förra veckan ut och deklarerade att han vill arrangera samrådsmöten med representanter från den norska anläggningssektorn för att hitta bra modeller för OPS.


Han är dock tydlig med att han vill se en mix av statlig och privat samfinansiering. ”Staten lånar billigare pengar än den privata sektorn, men det i sig är inget argument för att välja bort OPS”, sa ministern i en intervju med norska Byggeindustrien.

Skanska ställer sig positiv till beskedet. ”OPS-signalerna från den norska regeringen är mycket intressanta och vi tar gärna en dialog med myndigheter och branschen för att hitta modeller som passar för det alla vill uppnå, nämligen mer väg och järnväg för pengarna”, sa Mats Rönnbo, Norden-chef för Skanska infrastrukturutveckling, till Byggeindustrien.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.