Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ny talesperson för S i bostadsfrågor

Publicerad: 5 april 2011, 15:37

Veronica Palm, född 1973, blir socialdemokraternas nya talesperson i bostadsfrågor.


Förra veckan petades föräldralediga Maryam Yazdanfar (S) från sin plats som ordförande i riksdagens civilutskott av nye partiledaren Håkan Juholt. Hon var även partiets talesperson i bostadsfrågor sedan valet 2010.

Vid ett sammanträde på tisdagseftermiddagen utsågs Veronica Palm från Stockholm till hennes efterträdare.

Veronica Palm har varit riksdagsledamot sedan 2002 och suttit i flera olika utskott, bland annat: sammansatta utrikes-, miljö- och jordbruksutskottet, socialförsäkringsutskottet, skatteutskottet, utrikesutskottet, krigsdelegationen samt i socialutskottet där hon varit suppleant.

Så sent som i höstas pläderade hon bland annat om att utvidga initiativet med personal- eller närvaroliggare till flera branscher och att Skatteverket ska få göra oannonserade kontrollbesök ute på företagen, i motionen Skattefusk och ekonomisk brottslighet.

”Vi vill i första hand gå vidare med bygg- och tvätteribranscherna samt med branscher som i hög utsträckning använder sig av underentreprenörer t.ex. städ- och flyttbranscherna. Vi vill framhålla det initiativ som t.ex. byggbranschen själv har tagit mot oseriösa företag” skriver Veronica Palm i en gemensam rödgrön motion och efterlyser konkreta förslag från regeringen.

Nu hamnar alltså bostadsfrågorna på hennes bord som ny ordförande i civilutskottet.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.