Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Nytt hot mot bemanningen

Publicerad: 2 februari 2017, 06:45

Bild 1/2  Tomas Nitecki har jobbat utomlands i 11 år och tycker att han har en tryggare position på NCC montage än på de andra bemanningsföretag han jobbat på.

Foto: Martina Strand Nyhlin

Utländsk arbetskraft är en i nuläget nödvändig resurs som kan bli mindre självklar framöver. Det tror regeringens samordnare i sin rapport om hur byggbranschen ska försörjas med arbetskraft fram till 2025. Men NCC vill med sitt polska bemanningsföretag NCC Montage skapa en tryggare metod för att ta in utländsk arbetskraft.


– Några faktorer som styr tillgången på utländsk arbetskraft framöver är konjunkturutvecklingen i närområdet och övriga Europa samt Brexit-förhandlingarna. Eftersom arbetskraftssituationen inom byggsektorn är så pass ansträngd riskerar en försämrad

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.