måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ola Månsson: "Vi kan lyfta fram viktiga frågor"

Publicerad: 22 juni 2015, 05:43

Ola Månsson, vd för Sveriges Byggindustrier, BI. Foto: David Magnusson

Ola Månsson, vd för Sveriges Byggindustrier, lämnar snart Stockholm för politikerveckan i Almedalen på Gotland. ”Alla politiker som är jobbar med våra frågor är på plats och vi kan knyta kontakter”, säger han.

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2015AlmedalenSveriges ByggindustrierBI Norwegian Business SchoolPolitik

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Varför åker Sveriges Byggindustrier till Almedalen? Hur viktig är Almedalen för er som arena?

– För oss är det en bra samlingspunkt där vi kan lyfta fram viktiga frågor för vår bransch. Alla politiker som är jobbar med våra frågor är på plats och vi kan knyta kontakter som är viktiga för oss. Vår bransch är väldigt beroende av politiska beslut så därför är det viktigt.

Kan ni påverka?

– Almedalen är en plats där man verkligen kan diskutera och alla är där för att verkligen lyssna. På så sätt är det en bra arena.

Ger dessa samtal resultat, tror du?

– Förra året kom ju Alliansen med Sverigebygget… nej, men jag tror faktiskt att upprinnelsen till Rot-avdraget var i Almedalen. Och förra året lyckades vi till exempel lyfta fram att Förbifart Stockholm är en nationell angelägenhet och inte bara något som rör stockholmarna.

Vilka är de viktigaste frågorna för Sveriges Byggindustrier under årets Almedalsvecka?

– För oss är det att skapa efterfrågeincitament för bostadsbyggandet, att järnvägsunderhållet får fortsätta att drivas i privat regi i sund konkurrens, att Rot-avdraget förblir i dess nuvarande form och inte reduceras och att de utredningar som tagits fram om utstationeringsdirektivet där man talar om solidaransvar görs om. De är så felaktiga och slår helt fel mot vår bransch och de står helt emot den svenska modellen. En annan viktig fråga är att vi finner sätt, utanför statskassan, att finansiera de infrastrukturinvesteringar som krävs för ett ökat bostadsbyggande, exempelvis OPS-lösningar.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev