Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Politik

Ormen Lange följer budget

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:42


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Det gigantiska Ormen Langeprojektet sydväst om Trondheim följer både budget och tidplan. Med 25 procent av anläggningsarbetena avklarade och samtliga stora kontrakt fördelade finns inga tecken på att budgeterade 66 miljarder norska kronor inte kommer att räcka, skriver norska Byggeindustrien.

Första entreprenör i projektet var Skanska som hade uppdraget att göra förberedande mark- och anläggningsarbeten på processområdet. I månadsskiftet januari - februari överlämnade Skanska till nästa entreprenör, Aker Stord som nu är igång med byggnationen av exportanläggningen för gas. Skanskakontrakten var på omkring 1,25 miljarder NOK - småsmulor jämfört med Aker Stords kontrakt på 7,8 miljarder.

Ormen Lange är ett gasfält 120 kilometer utanför norska kusten. Utbyggnaden av fältet kostar 46,5 miljarder kronor och en ny gasledning till Storbritannien kostar ytterligare 19,5 miljarder.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.