Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Pengar framme för tunnelbygge

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Kommuner och landsting är beredda att betala en del av kostnaden för Citybanan. Större delen av finansieringen är klar - nu är det upp till regeringen att besluta.


Kommuner och landsting i Mälarregionen och Östergötland är beredda att vara med och finansiera bygget av Citybanan i Stockholm. Totalt beräknas projektet kosta 15,9 miljarder kronor och nu fattas 1,8 miljarder kronor.

-Regeringens besked bör komma före sommaren. Det finns ingen anledning att vänta, och med den här avsiktsförklaringen bör regeringen kunna känna stor trygghet i sitt beslut, säger Carl Cederschiöld, regeringens förhandlingsman, enligt Dagens Nyheter.

Christer G Wennerholm (m) trafiklandstingsråd i Stockholm tycker att det vore mycket förvånande om inte regeringen säger jag när nu en så stor del av finansieringen är framme.

Av de 15,9 miljarderna betalar Banverket 7,8 miljarder, Stockholms stad och landstinget 4,3. Kommuner och landsting i Mälarregionen och Östergötland är beredda att betala 2 miljarder. Därmed fattas nu 1,8 miljarder.

Fredrik Karlsson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.