Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Peter Eriksson: “Vi har två val”

Publicerad: 19 november 2018, 22:33

Peter Eriksson (MP), bostadsminister den gångna mandatperioden, ser Social Housing som en väg att gå om samhället inte klarar att bygga för alla.

Kan samhället inte bygga för alla behövs någon form av Social Housning. Det sa bostadsminister Peter Eriksson vid en pressträff på Stockholms Handelskammare.


Social Housing eller Affordable Housing är en modell för att komma till rätta med problemen på bostadsmarknaden som lyftes fram i paneldiskussionen vid Stockholms Handelskammares presskonferens med anledning av rapporten “Vad kostar den dysfunktionella marknaden? Effekter på rörlighet, sysselsättning och produktion i Stockholmsregionen”.

Läs mer: Notan för bostadsbristen är 36 miljarder kronor.

Både Centerpartiets Martin Ådahl och Linda Nordlund, ledarskribent på Expressen, förordar en sådan lösning. Modellen är inte heller helt främmande för Peter Eriksson (MP), digitaliserings- och bostadsminister, den gångna mandatperioden.

– Social Housing är ett no, no-word i Sverige. Vi har delvis ett annat system, men socialtjänstens behov växer hela tiden. Om vi inte bygger för alla så kommer vi få ökad kriminalitet eller Social Housing. Vi har två val. vi kan bli tvungna att införa det, säger Peter Eriksson.

Relaterade artiklar

Notan för bostadsbristen: 36 miljarder kronor

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.