Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Pressen på svartbyggarna ska öka

Publicerad: 28 februari 2020, 05:39

Svartjobb och arbetsmiljöbrister är fortfarande vanligt på svenska byggarbetsplatser. (Personerna och bygget på bilden har inget med innehål­let i texten att göra.)

Foto: Mattias de Frumerie

Arbetare utan rätt att vistas i Sverige. Brister i skatteredovisning och personalliggare. Arbetsmiljöbrister som leder till omedelbart förbud. Det var den dystra skörden när flera myndigheter gjorde gemensamma kontroller av 75 byggarbetsplatser. Nu lovar regeringen regeländringar som ska göra det lättare att jaga skurkföretag.


Ämnen i artikeln:

svartjobbSkatteverketpersonalliggareskattebrottID06Fair Play Bygg

Under åtta dagar i höstas genomfördes omfattande kontroller av byggarbetsplatser i hela landet. Personal från Polismyndigheten, Skatteverket och Arbetsmiljöverket fanns i gruppen som deltog i inspektionerna.

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.