lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Projektbyrån leder ombyggnaden av Kungliga Operan

Publicerad: 13 november 2017, 11:29

Kungliga Operan i Stockholm ska totalrenoveras. Foto: Wikipedia/ Holger Ellgaard

Kungliga Operan i Stockholm ska genomgå en totalrenovering, vilket regeringen beslutade redan 2016. Uppdraget att leda ombyggnaden har gått till Projektbyrån, ett dotterbolag till Cowi.

Ämnen i artikeln:

CowiKungliga OperanbyggpolitikPolitikrenoveringrestaurering

MdF

Mattias de Frumerie

mattias@byggindustrin.se


Byggstarten är planerad till 2022 och kommer att pågå under ungefär tre och ett halvt år. Under renoveringsarbetet kommer all verksamhet i byggnaden att flyttas till annan lokal.

Projektbyrån bidrar i projektet "Ny Opera i Operan" med en projektledningsorganisation som inrymmer bland annat projekt- och projekteringsledning, installationssamordning, miljösamordning, kalkylering och tidsplanering. Allt arbete sker i nära samarbete med Statens fastighetsverk. Projektbyrån är och har sedan tidigare varit engagerad i andra tunga projekt med kulturhistoriska klenoder i Stockholm som Östermalmshallen och Nationalmuseum

– Det är en unik byggnad och en utmaning i projektet blir att vara lyhörd och lyssna in alla krav, då Operan både ska bevaras och samtidigt moderniseras, säger Anna Wistrand, projektledare på Projektbyrån i ett pressmeddelande.

Operahuset uppfördes 1892-98 och har över 1000 rum i tolv våningsplan. Operan är ett statligt byggnadsminne och verksamheten besöks varje år av 200 000 personer.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev