Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Politik

Regeringen försvarar granskningsarvodena

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:42


AV FREDRIK KARLSSON

Regeringen försvarar granskningsarvodena i en skrivelse till Europadomstolen, som ställt frågor till dem i ärendet. Sveriges Byggindustrier har vänt sig till Europadomstolen eftersom fem oorganiserade arbetstagare tvingats betala granskningsarvode. De anser att detta strider mot deras negativa föreningsrätt och regeringen är svarande part för att de inte tillgodosett arbetstagarnas rättigheter.

Enligt Lag & Avtal riktar regeringen en rad formella invändningar mot att Europadomstolen ska ta upp ärendet för prövning. De anser inte heller att granskningsarvodet är fel i sig utan en del i kollektivavtalet som parterna kommit överens om och de kan inte förstå varför BI är böland de klagande eftersom de förhandlat fram arvodena med Byggnads.

Inställningen är att granskningsarvodena dras från lönerna för att täcka de kostnader som Byggnads har för att granska lönerna.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.