Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Regeringen inrättar plattform för hållbar stadsutveckling

Publicerad: 20 februari 2014, 11:21

Fem svenska myndigheter ska på uppdrag av regeringen skapa en plattform för hållbar stadsutveckling. Samtidigt får Boverket i uppdrag att ta fram information om hur man bäst arbetar med hållbarhetsbestämmelserna i PBL.


Det är Boverket, Naturvårdsverket, Statens energimyndighet, Tillväxtverket och Trafikverket som gemensamt ska upprätta en plattform för frågor om hållbar stadsutveckling. Plattformens syfte är bland annat att öka samverkan, samordning och erfarenhetsutbyte mellan aktörer.

– Urbaniseringstrenden innebär både möjligheter och utmaningar, och för att en stad ska kunna växa både snabbt och hållbart krävs att många aktörer arbetar åt samma håll, kommenterar bostadsminister Stefan Attefall i ett pressmeddelande.

Boverket ska ha en samordnande roll i arbetet med plattformen. Regeringen ger dessutom Boverket i uppdrag att ta fram en vägledning och metod för arbetet med plan- och bygglagens hållbarhetsbestämmelser. Uppdraget ska slutredovisas till Regeringskansliet senast den 30 juni 2015

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.