Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Regeringen utreder cirkulär ekonomi

Publicerad: 23 maj 2016, 04:49

Sustainable Innovations vd Ola Alterå ska utreda hur konsumtionen kan förskjutas från ägande av produkter till nyttjande av tjänster. Han vill ha byggbranschens hjälp. "Jag vill gärna att alla som jobbar med cirkulära affärsmodeller hör av sig om det finns regelverk som behöver ändras", säger han.


Ämnen i artikeln:

Cirkulär ekonomi

Regeringen har tillsatt en utredning om hur handel med begagnat, reparationer och uppgradering av olika produkter kan öka. Målet är att nå en mer resurseffektiv ekonomi och att minska miljöpåverkan. Det kan också leda till nya affärsmodeller, nya företag och nya jobb.

Läs mer: Nytt ekonomiskt tänkande får fäste i branschen.

Ola Alterå påbörjade för någon månad sedan uppdraget som utredare. Utredningen ska vara klar senast den 28 februari 2017.

– Vi ska inventera vilka hinder som finns och vilka styrmedel som behövs för att öka återanvändningen av produkter. Vi vill gärna ha inspel från er som redan jobbar med cirkulära affärsmodeller om det finns regelverk som motverkar, säger han.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Cirkulär ekonomi

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.