Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Regeringen vill satsa mer på solcellsutbyggnad

Publicerad: 2 oktober 2017, 11:52

Regeringen vill öka investeringsstödet för solceller för att utbyggnaden ska gå snabbare.

Foto: Elin Bennewitz

Regeringen vill satsa mer statliga pengar på att skynda på utbyggnaden av solceller och ökar investeringsstödet med 135 procent från nästa år.


Ämnen i artikeln:

solcellerregeringenklimatpåverkan

Fler kommer att få chansen att få stöd för att installera solceller om regeringens höstbudget går igenom. I dag ligger investeringsstödet för solceller på 390 miljoner kronor i den statliga budgeten. Den rödgröna regeringen vill nu öka det stödet med 200 miljoner kronor redan i år och ytterligare bättra på stödet under 2018 så att det hamnar på 915 miljoner kronor, en ökning med 135 procent.

– I dag står 3 000 hushåll i kö för att ta del av regeringens solinvesteringsstöd. Därför lägger vi 200 miljoner kronor redan i höst och ytterligare 525 miljoner kronor nästa år för att ta bort kön och öka takten i utbyggnaden, säger klimatminister Isabella Lövin (MP) i ett pressmeddelande.

Regeringen har redan tidigare gett Boverket i uppdrag att utreda möjligheterna att ge solpaneler undantag när det gäller bygglov, för att skynda på utbygganden ytterligare.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.