söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Regeringen vill skynda på infrastruktursatsningar i norr

Publicerad: 23 september 2021, 10:02

Infrastrukturminister Tomas Eneroth ger Trafikverket uppdraget att se över om planerade infrastruktursatsningar i norra Sverige kan snabbas på. Foto: Nicklas Thegerström / Mattias de Frumerie

Regeringen vill skynda på infrastruktursatsningar i norra Sverige för att kunna stödja den massiva nyindustrialiseringen. Trafikverket får uppdraget att se över hur redan beslutade projekt kan komma i gång tidigare.

Ämnen i artikeln:

NorrbottenVästerbottenLKABSSABbyggpolitikPolitikinfrastruktur

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Tillverkning av batterier och fossilfritt stål är bara några av de verksamheter som ingår i den stora nyindustrialiseringen av norra Sverige. Nu vill regeringen se till att rätt infrastruktur ska finnas på plats för att inte utvecklingen ska hämmas.

LISTA: Storbyggen i Norr- och Västerbotten

I en presskonferens på torsdagen meddelade infrastrukturminister Tomas Eneroth att Trafikverket får uppdraget att fram till den 22 november undersöka om det går att tidigarelägga redan beslutade infrastruktursatsningar i Norrbotten och Västerbotten.

Trafikverket ska dessutom identifiera eventuella flaskhalsar i infrastruktursystemet som kan uppstå kopplat till stora industrisatsningar i länen. En annan del av uppdraget är att undersöka alternativ för medfinansiering.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev