Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Riksbyggens praktiksatsning för nyanlända drar igång

Publicerad: 13 januari 2016, 11:09

I februari börjar Riksbyggen ta emot de första omgångarna med nyanlända som ska praktisera inom ramen för regeringens initiativ Sverige tillsammans. Det innebär att Riksbyggen under en treårsperiod i samarbete med Arbetsförmedlingen ska ta emot minst 100 nyanlända för arbete eller praktik.


I en första pilotomgång är det tio nyanlända som ska få praktik i Riksbyggens region Väst och region Syd. Att man börjar i liten skala är för att säkerställa att allt fungerar innan satsningen rullas ut nationellt.

– Vi har valt att fokusera på fyra yrkesroller vilka vi vill erbjuda nyanlända praktikplatser inom: projektledare, förvaltare, drifttekniker och fastighetsskötare/lokalvårdare. I pilotomgången är det i första hand praktikplatser som projektledare och fastighetstekniker som vi erbjuder, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.

Efter pilotomgången ska Riksbyggen att anordna handledarutbildningar för de anställda som ska ta hand om alla kommande praktikanter. Den första ordinarie praktikantomgången börjar i oktober. Därefter planerar företaget att ha två praktikperioder per år, en på våren och en på hösten.

– Det har varit mycket enkelt att få tag i anställda som vill vara handledare och som det ser ut kommer det inte att bli några som helst problem med att erbjuda minst 100 nyanlända kvalificerade praktikplatser inom de kommande tre åren, säger Karin Goddard, som ser satsningen som en viktig del i företagets framtida kompetensförsörjning.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.