Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ris och ros till investeringsstödet

Publicerad: 18 juni 2019, 04:23

Investeringsstödet kom tillbaka i och med vårändringsbudgeten. Bra eller dåligt? Åsikterna går i sär.


Ola Johansson, Centerpartiet

– Centerpartiet hade föredragit att det aldrig införts något investeringsstöd. Men det är viktigt att förändringar görs under en längre tid och på ett sätt som är förutsägbart. Därför medverkar vi till att det även framledes går att söka med nuvarande regler som grund och att vi därefter inför ett effektivare stöd som koncentreras och riktas till bostäder i hela landet.

Johan Löfstrand, Socialdemokraterna

– Investeringsstödet har hittills lett till beviljat stöd för över 20 000 hyresrätter och studentbostäder med rimlig hyra. Därför är det naturligtvis bra att den socialdemokratiskt ledda regeringen föreslår att det återinförs.

Mats Green, Moderaterna

- Dåligt! Investeringsstödet är kontraproduktiva och handlar bara om att köpa sig fria från ansvar för att hantera bostadskrisen från den passive och av bostadspolitik ointresserade bostadsministern Per Bolund (MP). Anmärkningsvärt är att man satt en summa i budgeten utan att ha kommit med något regelverk. Rimligtvis borde det varit tvärtom. Anledningen är att de i Januariöverenskommelsen ingående partierna är oense om utformningen och nyttan.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.