Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

ROT-avdrag gav jobbförfrågningar direkt

Publicerad: 9 december 2008, 12:54

Det våras för byggbranschen, eller i varje fall för Byggmästarna Johansson & Smith AB i Helsingborg. För redan på måndagsmorgonen när ROT-avdragen trädde i kraft, började telefonen gå varm och innan dagens slut hade de bokat in 15 besök hos privatpersoner som vill ha badrummen renoverade.


Får de jobben har de räddat både våren och mer därtill. Inte konstigt att Per-Ola Smith är glad.

-Det är fantastiskt och att det gått så snabbt. I dag har ytterligare tolv hört av sig, som vill ha tillbyggt, ombyggt och nya badrum. Det är som om proppen dragits ur flaskan och släppt ut renoveringsanden, från att det varit fullständigt stendött sex veckor i telefon. Vi har lämnat anbud och priser på flera jobb men folk har avvaktat. Nu har två av dem bestämt sig på stående fot. Jag tror att många är nervösa att pengarna ska ta slut och skyndar sig att beställa. Dessutom har räntesänkningen förstärkt den positiva effekten, säger Per-Ola Smith.

Byggmästarna har jobb året ut och en bit in i januari, men för Per-Ola Smith och hans kompanjon Jan Johansson innebär ROT-avdraget och att privatpersoner kan dra av halva kostnaden för hantverk i bostaden, att de förhoppningsvis slipper säga upp någon av de 14 anställda.

-Nu ska vi först ta hem de här orderna, men chanserna har ökat betydligt, säger en glad och överraskad Per-Ola Smith.

CHRISTINA ADLERS per@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.