Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

S kritik mot Stockholmsalliansens bostadspolitik

Publicerad: 5 augusti 2010, 14:00

Enligt statistik från Stockholms stad är kommer den borgerliga majoriteten i stadshuset inte uppfylla löftet om 15 000 nya bostäder under mandatperioden. Dålig prioritering, hävdar Socialdemokraterna.


Sedan januari 2007 har 9 783 bostäder börjat byggas i Stockholms stad, enligt statistik frånStockholms stads Utrednings- och statistikkontor.

Därmed blir det svårt för den borgerliga alliansen i stadshuset att uppfylla löftet att påbörja byggnation av 15 000 bostäder under perioden 2007-2010.

Socialdemokraterna är kritiska.

- Vi ser nu hur bostadsbristen ökar kraftigt i Stockholm. Kön till bostadsförmedlingen har ökat med 100 000 personer under mandatperioden. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att de borgerliga inte prioriterat att hålla uppe byggtakten under mandatperioden, säger Teres Lindberg, bostadspolitisk talesperson (S) i ett pressmeddelande.

- Inte ens de allmännyttiga bostadsbolagen har man fått att bygga tillräckligt, där har istället fokus lagts på att sälja ut det befintliga beståndet. Det ökar knappast tillgången till bra och prisvärda bostäder i Stockholm, säger hon.

Enligt socialdemokraterna hävdar den borgerliga majoriteten i stadshuset att målet om bostadsbyggandet uppnås om bostäder påbörjade under sista kvartalet 2006 räknas med.

- Det är ett märkligt resonemang. Dessa bostäder kom till som en konsekvens av beslut som vi fattade under förra mandatperioden i den dåvarande rödgröna majoriteten. Istället för att trixa med siffror borde moderaterna se till att få fart på nybyggnationen, säger Teres Lindberg.

redaktionen@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.