lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Så vill politikerna få byggbranschen att minska sin klimatnota

Publicerad: 9 augusti 2022, 03:15

Klimat- och miljöpåverkan från branschen är fortsatt hög. Riksdagspartierna säger att de både kan och vill vidta åtgärder från politiskt håll.

Foto: Mattias de Frumerie

För att Sverige ska kunna nå sina nationella klimatmål krävs att hela bygg- och fastighetsbranschen kraftsamlar och ställer om. Men vilket stöd kan de vänta från politiskt håll? Och blir det piska eller morot? Här berättar riksdagspartierna om hur de ser på bygg- och fastighetsbranschens klimatomställning.

Ämnen i artikeln:

klimatdeklarationVal 2022MiljöpartietVänsterpartietSocialdemokraternaCenterpartietLiberalernaModeraternaKristdemokraternaSDSverigedemokraternabyggpolitikPolitikklimatpåverkanavfallbyggavfall

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Riksdagen har beslutat att Sverige ska ha nettonollutsläpp av växthusgaser senast 2045. För bygg- och fastighetssektorn, som i dag står för cirka 20 procent av Sveriges klimatutsläpp, är det den

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev