Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

SD flörtar med pensionärerna

Publicerad: 1 juli 2014, 11:39

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kom inte med några förslag som var intressanta för byggsektorn under partiets presskonferens i Almedalen.

Byggbranschen hade lite att hämta på SD:s presskonferens i Almedalen. Noll förslag för stärkt näringsliv och ökat byggande. SD och Jimmie Åkesson lägger sitt fokus på att sänka skatten för pensionärer och höja densamma för de fyra storbankerna.


Ämnen i artikeln:

val 2015Almedalen 2014Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna inledde sin dag i Almedalen med att presentera partiets tyngsta förslag inför valet i höst. Näringspolitiskt var det vattvälling. Förslaget att beskatta storbankerna med en särskild bankskatt motiverades med att de gör för stora vinster i dag och att det "inte är värdigt".

Istället för att prata bostadsbrist, arbetslöshet, klimatproblem, eller vård, skola, omsorg fokuserar Jimmie Åkesson på pensionärerna. SD vill avskaffa "pensionärsskatten". Det ska finansieras bland annat genom att den nya bankskatten och genom att minska invandringen.

Partiet ska bli aggressivare framöver genom att mer hårdhänt bemöta meningsmotståndare som stör partiets aktiviteter.

– Vi ska komma med moteld mot de som är dumma mot oss och stör våra möten, sa Jimmie Åkesson.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.