lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Släpper fram Löfven som statsminister

Publicerad: 11 januari 2019, 15:19

Annie Lööf är beredd att släppa fram Stefan Löfven.

S, C, MP och L är nära att enas i regeringsfrågan. På fredagseftermiddagen höll centerledaren Annie Lööf presskonferens om att partiet kommer släppa fram Stefan Löfven som statsministerkandidat.

Ämnen i artikeln:

byggpolitikPolitik

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Under fredagen kom de första uppgifterna om att ett sakpolitiskt förslag mellan partierna S, C, MP och L till stora delar är klart. Det återstår dock för partiernas beslutande organ att ta ställning.

Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, gav under en presskonferens på eftermiddagen beskedet att partiet är berett att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. I överenskommelsen ingår bland annat uppluckringar i arbetsrätten, som tidigare har varit en stötesten i förhandlingarna. Även inom bostadsbyggandet ska många överenskommelser göras – däribland enklare regler för byggnation utanför detaljplan, fri hyressättning i nybyggnation och ökade möjligheter till privat initiativrätt.

– Vi gör detta under förutsättningen att alla fyra partier – S, MP, L och C – kan acceptera det utkast på överenskommelser som nu finns på bordet, slog Annie Lööf fast under presskonferensen.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev