Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Småländska husindustrin väntar på svar

Publicerad: 17 februari 2009, 15:00

Småhusindustrin trycker på för ökat bostadsbyggande. Regeringen bör omgående se över hur en modell för rot-avdraget kan användas för småhustillverkare. Det säger vd Mikael Olsson, vd Myresjöhus.


Småhusindustrin har genom TMF fått möjlighet att träffa bostadsminister Mats Odell i slutet på hösten och framfört flera förslag för att öka bostadsbyggandet. Därtill har de tre småländska landshövdingarna liksom TMF ställt krav på att rot-avdraget även ska omfatta bostadsbyggandet. Nu har den småländska småhusindustrin skrivit ett brev med krav på svar gällande de förslag som har framförts till näringsminister Maud Olofsson och bostadsminister Mats Odell.

– TMF har föreslagit för Bostadskreditnämnden att kreditgarantierna borde ändras för att även omfatta småhusindustrin. Detta har myndigheten framfört till regeringen utan att få något gensvar, menar Leif G Gustafsson, vd TMF.

Regeringen har snabbt genomfört en rad åtgärder för att lindra finanskrisen men har missat stora delar av byggnäringen som står för 8 procent av Sveriges BNP. ROT-avdraget omfattar inte bostadsrättsföreningar, hyresrätter eller nyproduktion av bostäder.

– Regeringen borde omgående se över en modell för hur ROT-avdraget även skulle kunna användas av småhustillverkare, avslutar Mikael Olsson, vd Myresjöhus.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.