Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Socialdemokrater öppnar för marknadsanpassade hyror

Publicerad: 29 augusti 2008, 07:42

Hyresnivåerna måste närma sig marknadshyror. Det anser socialdemokraternas välfärdsråd, som presenterar en ny socialdemokratisk bostadspolitik.


Framtidens hyror måste närma sig den så kallade marknadshyran. Det anser socialdemokraternas välfärdsråd, som nyligen presenterade en ny socialdemokratisk bostadspolitik.

Blir skillnaden för stor ökar problemen med bland annat svartkontrakt, anser s-politikerna. De anser även att dagens låga hyror bidrar till minskad nyproduktion av hyresrätter.

– Jag tror att det är ofrånkomligt att hyrorna kommer att höjas mer än hittills i områden där människor slåss om att få en hyreslägenhet. Men det handlar absolut inte om någon ren marknadshyra, säger socialdemokraternas bostadspolitiska talesman Carina Moberg till Dagens Nyheter.

Partiet har även svängt i frågan om ombildning av hyresrätter till bostadsrätter. Fler boende ska få möjlighet att äga sin bostad, främst i förorternas stora bostadsområden från miljonprogrammet.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.