Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Stiltje i bygg- och bostadspolitiken i väntan på valet

Publicerad: 12 januari 2022, 12:12

Boverket och andra myndigheter får sparsamt med uppdrag inför 2022. Planer på reformer som adresserar bostadsbrist, skenade boendekostnader och klimatkris lyser med sin frånvaro.

Foto: Mattias de Frumerie

Regeringen ligger lågt med ny politik och reformer som påverkar bygg- och bostadspolitiken. Det framkommer av en genomgång av uppdrag och instruktioner till den handfull myndigheter som styr stora delar av samhällsbyggandet. Men två uppdrag som rör EU:s taxonomi samt sociala krav i byggandet kan ge avtryck i politiken före valet i höst.


Ämnen i artikeln:

bostadspriserBoverketregeringenTrafikverketEnergimyndigheten

Januari betyder nystart för verksamheten i svenska myndigheterna. I de så kallade regleringsbreven som landar på generaldirektörernas bord sista veckorna i december får de sin budget bekräftad och får veta

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.