Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

"Sverige har en värderingskris"

Publicerad: 6 juli 2016, 18:17

1700 personer var i Almedalen för att lyssna när Ebba Bush Thor (KD) talade.

Foto: Mattias de Frumerie

Sverige har en värderingskris. Det var huvudbudskapet när Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor sommartalade i Almedalen. Hon anklagade Stefan Löfven för att ägna sig åt fuskbygge, men i övrigt lyste byggfrågorna med sin frånvaro i hennes tal.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2016

Ebba Busch Thors inledde sitt tal med att prata om sin kärlek till Sverige. Hon pratade om de goda svenska jordgubbarna, inspiratörer som Spotify och Alicia Wikander, men också vanliga strävsamma människor som går till jobbet och hjälper barnen med läxor.

– Vi har mycket att vara stolt över, men också mycket som behöver bli bättre eller förändras. Sverige befinner sig mitt i en värderingskris, sa hon.

Hon nämnde sexuella trakasserier på festivaler och människor som reser till Syrien för att kriga för IS som tydliga tecken på att samhället befinner sig i en djup värderingskris. Sedan passade hon på att ge en känga till Stefan Löfven – med en liknelse hämtad från byggbranschen.

– Stefan Löfven pratar ofta om samhällsbygge. Men han missar jämt och ständigt den helt avgörande delen som möjliggör alla lyckade byggnationer – en stadig grund. Utan en stabil värdegrund kommer Stefan Löfvens byggprojekt att falla ihop som ett fuskbygge, sa Ebba Busch Thor och fortsatte med byggliknelserna.

– Men, almedalsbesökare, frågan är om han verkligen kommer att få bygglov för sitt samhällsbygge vid nästa val.

Närmare än så kom inte Ebba Busch Thor bostads- eller infrastrukturpolitiken i sitt tal. Hon gick vidare till att prata om satsningar på polisen och sjukvården samt den integrationsutmaning som hon menar att Sverige står inför. Hon ägnade också tid åt att prata om Brexit och hur hon anser att EU bör förändras framöver.

Publiksiffra

1700 personer var i Almedalen för att lyssna när Ebba Bush Thor (KD) talade.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2016

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.