Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Politik

Sverige vd kräver snabba konkreta åtgärder

Publicerad: 25 November 2008, 10:15

2 000 anställda i Skanska Sverige förlorar sina jobb nästa år. Nu efterlyser vd Anders Danielsson snabba konkreta åtgärder från politikerna för att dämpa nedgången byggsektorn.


¬– Det som skulle kunna minska nedgången är åtgärder från regering, riksdag och lokalpolitiker om att rusta upp miljonprogramsområden, säger Anders Danielsson, vd i Skanska Sverige.

Andra välkomna åtgärder för att rädda byggbranschen från en djup svacka är, enligt Danielsson, att stimulera byggande av hyresrätter och renovering av vägar och järnvägar.

– Där finns det ett kraftigt eftersatt behov och det är åtgärder som skulle ge snabb effekt, säger Anders Danielsson.

Han har svårt att uppskatta exakt hur många nya arbetstillfällen som skulle kunna skapas med dessa åtgärder, men anser att det skulle göra en betydande skillnad.

– Byggbranschen är Sveriges näst största sektor efter vårdsektorn och nu krävs krafttag. Vi ser behov och möjligheter att vidta snabba och konkreta åtgärder.

Skanska för kontinuerligt samtal med politiker på olika nivåer, men nu vill man se en fördjupad dialog på ett mer konkret plan.

– Om konjunkturen förvärras kan vi inte utesluta fler varsel eller nerdragningar. Vi är beroende av att det går bra för andra branscher och att hushåll kan och vill investera i bostäder, säger Anders Danielsson.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.