lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Tilly applåderar rödgrön bostadspolitik

Publicerad: 2 februari 2010, 12:22

Både Byggnads Hans Tilly och Hyresgästföreningens Barbro Engman är positiva till s, v och mp:s bostadspolitik.

Ämnen i artikeln:

byggpolitikPolitik

Johanna Åfreds

johanna@byggindustrin.se


– Jag vill speciellt framhålla det offensiva förslaget att bygga 40 000 fler bostäder per år. På så sätt kan vi bygga bort bostadsbristen och sätta fler byggnadsarbetare i arbete, säger Byggnads ordförande Hans Tilly.

Hans Tilly anser att förslagen måste få, och kommer att, kosta mycket pengar. Han är särskilt nöjd över mer pengar till upprustning av miljonprogrammet.

– Jag skulle önska att de rödgröna partierna hade kunnat vara tydligare med förslaget på hur vi kan komma till rätta med den orättvisa fördelningen av bostadsmark vid markauktioner. En markauktion som leder till höga boendekostnader. Här har både stat och kommun ett stort ansvar vid tilldelning av mark, säger Hans Tilly.

Även Hyresgästföreningens förbundsordförande Barbro Engman är positiv till viljan att bygga fler hyresrätter och att mer fokus läggs på ombyggnationen av miljonprogramsområdena.

– Det är bra att behovet av upprustning uppmärksammas men det måste också resultera i skarpa politiska förslag om det ska få någon verklig betydelse, säger Barbro Engman.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev