Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Politik

Tjänstemän får hemläxa i PBL

Publicerad: 19 Mars 2008, 14:20

Regeringen kompetenssatsar för att den nya plan- och bygglagen ska få genomslag. 800 personer, främst på länsstyrelser runtom i landet, ska läras upp.


Kunskaperna om plan- och bygglagen (PBL) är för dåliga. Därför satsar regeringen 10 miljoner kronor på att lära tjänstemännen mer om lagen samt om de förändringar som ska komma. Boverket och länsstyrelserna kommer att svara för utbildningssatsningen.

– Vi behöver få fullt genomslag för de regelförenklingar och förtydliganden som nu genomförs. En snabbare och korrektare tillämpning av lagen gagnar företagandet på bostadsmarknaden och hela bygg- och fastighetssektorn, säger miljöminister Andreas Carlgren.

Den nya lagen har föreslagits innehålla en kortare och mer samordnad instansordning samt en del regelförenklingar. PBL-kommittén har även kommit fram till att många av de problem som funnits med lagen berott på brister i tillämpningen och inte på lagen i sig.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.