Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Trafikverket måste redovisa sina inköp

Publicerad: 14 mars 2017, 13:28

Regeringen ger Trafikverket uppdraget att redogöra för hur de tillämpar och utvärderar bland annat arbetsrättsliga krav vid upphandling.


Trafikverket ska nu redogöra för sitt arbete med strategiska offentliga inköp. Uppdraget ges inom ramen för den nationella upphandlingsstrategin som beslutades av regeringen den 30 juni 2016. I uppdraget ingår bland annat att göra en beskrivning av hur inköpsverksamheten organiseras och hur arbetet genomförs.

Verket ska också uppge hur de arbetar med tillämpning och uppföljning av det arbetsrättsliga regelverket på den svenska arbetsmarknaden. Verket ska också föreslå åtgärder för att skapa en ökad ordning och reda och sund konkurrens på arbetsmarknaden.

Både den kontraktspart som Trafikverket har anlitat samt underentreprenör och underleverantör ska ingå i studien. Uppdraget ska redovisas till Näringsdepartementet senast den 15 september 2017.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.