Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Vägarbetare ska bli säkrare

Publicerad: 6 september 2019, 06:40

De som arbetar med anläggning längs våra vägar lever farligt. Nu har regeringen har gett Transportstyrelsen i uppdrag att utreda möjliga åtgärder för att öka säkerheten för personal som arbetar vid vägarbeten.


Transportstyrelsen ska fram till den 8 augusti 2020 utreda säkerheten för personal som utför arbete inom eller i anslutning till vägområdet. Dessutom ska myndigheten analysera möjliga åtgärder för att förbättra trafiksäkerhet och arbetsmiljö vid planerade vägarbeten och vid oförutsedda händelser i vägtrafiken som bärgning, arbete med fordonsservice samt trafikolyckor.

Uppdraget är en del i det initiativ för säkrare arbetsplatser som sex ministrar i regeringen inledde i mars i år.

– Säkerheten måste bli mycket bättre för vägarbetare. Det är utsatt att jobba på vägar när bilister kör förbi i full fart. Ingen ska riskera att dö eller skadas i samband med att de utför sitt arbete på eller vid vägar. Jag vill se tydliga förslag på hur säkerheten vid vägarbeten kan förbättras, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth i ett pressmeddande.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.