Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Politik

Vägverket blir Svevia

Publicerad: 1 December 2008, 08:32

Vägverket Produktion, en del av Vägverket, byter namn till Svevia. Namnbytet är en del av förberedelserna med att ta steget från att vara en del av en myndighet till att bli ett fristående statligt bolag. Riksdagen tog beslutet 27 november och Svevia bildas formellt 1 januari 2009.


Svevia får en stark och landsomfattande verksamhet inom olika former av entreprenad, väggbyggen, drift och underhåll, med 2 400 anställda på totalt 130 platser i Sverige. Svevia räknar med vissa nyanställningar och inleder med en omsättning på cirka 7,5 miljarder under 2009.

- Jag ser det som en naturlig utveckling för vår affärsverksamhet som redan i praktiken arbetat i bolagsliknande form under de senaste nio åren. Vi är ett stabilt och lönsamt entreprenadföretag med Sverige som marknadsfokus. Bolagisering är ett starkt kvitto på våra medarbetares professionella arbete, säger Per-Olof Wedin, direktör Vägverket Produktion.

- Vi kommer att få en tydligare roll gentemot såväl våra kunder som konkurrenter. Hela branschen mår väl av starkare konkurrens.

Bolagiseringen har föregåtts av en statlig utredning under ledning av Christina Rogestam, särskild utredare.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.