Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Veidekke tar plats i Bygga Bo-dialogen med klimathuset TellHus

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Veidekke är ny aktör av samarbetsnätverket Bygga Bo-dialogen mellan Regeringen, kommunerna och flera viktiga aktörer inom bygg- och bostadsbranschen. Bygga Bo har som mål att skapa en hälsosam innemiljö samt en effektiv energi- och resursanvändning.


-Som en av branschens ledande aktörer har Veidekke inte bara en möjlighet, utan även en skyldighet, att delta i arbetet för en långsiktigt hållbar miljö. Bostadssektorn svarar i dag för cirka 40 procent av Sveriges samlade energiförbrukning och cirka 25 procent av de samlade koldioxidutsläppen. Det innebär en betydande utmaning som alla måste ta på allvar, säger Per-Ingemar Persson, VD för Veidekke Sverige AB, i ett pressmeddelande.

Genom Veidekkes nya klimathus TellHus vill han visa att det går att åstadkomma stora klimateffekter.  
TellHus ska enligt Veidekke minska koldioxidutsläppen med mer än 50 procent och energibehovet med cirka 40 procent inom ramen för ordinarie produktionsekonomi.
-Det går att bygga klimatsmart utan speciella subventioner eller stora merkostnader för konsumenten, säger Per-Ingemar Persson.

Undertecknandet av Veidekkes medverkan i Bygga Bo-samarbetet skedde under förmiddagen på Miljödepartementet tillsammans med Statsrådet Andreas Carlgren, som uttryckte sin tillfredsställelse över att branschen visar allt större intresse för klimat- och energifrågorna och att samarbetet kring "Hållbara städer" och hållbara byggnader kan bli en svensk exportprodukt i framtiden.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.