Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Åhlin & Ekeroth bygger kvarteret Verkstan

Publicerad: 28 februari 2018, 10:26

Illustration: Arrow Arkitekter

Åhlin & Ekeroth har fått uppdraget att bygga kvarteret Verkstan i den första etappen av Ebbepark i Linköping. Beställare är Sankt Kors och entreprenaden som ligger i storleksordningen 300 miljoner kronor utförs som så kallad totalentreprenad i samverkan.


Ebbepark byggs längs med Westmansgatan i Linköping, tidigare Wahlbecks Företagspark. Kvarteret Verkstan är ett av totalt fyra planerade kvarter när det gamla industriområdet under kommande år omvandlas till en attraktiv och hållbar plats där människor bor, arbetar och träffas. Samverkansavtalet mellan Sankt Kors och Åhlin & Ekeroth omfattar tre kontorshus, en träningsanläggning och ett Expohus. Fem byggnader som blir viktiga delar i förverkligandet av beställarens vision om Ebbepark som en ”modig, omtänksam och smart del av staden”.

Att projektet genomförs som totalentreprenad i samverkan innebär att Åhlin & Ekeroth, i ett nära samarbete med beställaren, ansvarar för såväl projekteringen som det praktiska genomförandet av byggnationerna.

- Vi har genomfört flera lyckade samverkansprojekt under senare år och är glada att Sankt Kors valt denna entreprenadform. Den innebär att vi som byggare kommer in tidigt i projektet och att såväl vår som beställarens kompetens tas till vara redan i projekteringsfasen. Att vi som lokalt byggföretag får det förtroendet är något som vi är mycket stolta över, säger Åhlin & Ekeroths vd Göran Lundström.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.