Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Besqab bygger lägenheter i Luthagen

Publicerad: 4 december 2013, 08:34

Landstingets nedlagda elevhem i Uppsala kommer att ge plats för 86 bostadsrätter. Det är bygg- och fastighetsbolaget Besqab som köpt tomten. Rivning och markarbeten inleds tidigt kommande vår och första inflyttning planeras till hösten 2015.


– Vi är glada att vi fått möjlighet att köpa fastigheten med en tomt som lämpar sig för bostäder. Vi ser Uppsala som en stark marknad med stor efterfrågan på bostäder. Därför är den viktig för oss, säger regionchef Albert Koistinen, Besqab.

Inflyttningen till Uppsala är stor med runt 2 000 personer årligen och de runt 1 000 lägenheter som byggs räcker inte på långt när.

Besqabs bostadsprojekt ligger i Luthagen i centrala Uppsala. Flerfamiljshuset är ritat av A-sidan Arkitektkontor och har fått en E-formad huskropp. Fasaderna kommer att putsas i grönt och ockra. Både färgsättning och arkitektur knyter an till den anrika miljön och smälter fint in i den omkringliggande stadsdelen.

– Vi erbjuder ett stort utbud av spännande variationer på lägenhetstyper, storlekar och planlösningar och vi märker redan nu ett stort intresse för projektet, säger Albert Koistinen.

Huset får fyra till sex våningsplan som ramar in två innergårdar med trädäck, planteringar och lekytor. Lägenheternas storlek varierar från 1 rum och kök till 6 rum och kök och vissa lägenheter får braskamin som standard.

Margareta Redlund Laninge

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.