tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Branschen varnar i ny rapport: Sveriges renoveringsskuld växer lavinartat

Publicerad: 10 december 2020, 20:12

Rapporten från WSP bygger på intervjuer med representanter för 10 av de största branschorganisationerna i Sverige. Den visar på stora brister i vår infrastruktur och andra viktiga samhällstillgångar.

En ny rapport från analys- och teknikkonsultföretaget WSP visar att det finns en stor oro i samhällsbyggnadsbranschen över att våra gemensamma tillgångar är nära bristningsgränsen. Störst är oron för vatten- och elförsörjning, både på lång och på kort sikt. ”De här frågorna hotar Sveriges tillväxt”, säger Håkan Danielsson, vd på WSP, Sverige.

Ämnen i artikeln:

infrastrukturprojektelsäkerhetWSP SamhällsbyggnadWSPstadsutvecklingbyggkontraktinfrastrukturavloppVAVA-planVA-systemvatten och avloppVVSspårvägvägarbeteelproduktion

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Många av de system för samhällsviktiga funktioner som elförsörjning och vatten och avlopp som vi är beroende av byggdes på 1950- och 60-talen. De börjar nå bäst före-datum. Annan infrastruktur

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev