Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Byggvesta utvecklar med Alma

Publicerad: 21 december 2017, 08:47

Byggvesta och Alma Property Partners har bildat ett gemensamt bolag för att utveckla Optimusområdet i Upplands Väsby. Tillsammans ska bolagen utveckla området kring Optimusfabriken med stadsmässig och varierad bebyggelse.


Alma Property Partners förvärvade Optimusområdet i Upplands Väsby från Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv i juli 2016. Området omfattar idag 50 000 kvm mark med 36 500 kvm bebyggelse i form av kontor, verksamhetslokaler och lokaler för olika samhällsfunktioner.

I det nya gemensamma bolaget kommer Alma och Byggvesta att utveckla området till en attraktiv stad där den anrika Optimusfabriken, de intilliggande kontorsfastigheterna och en ny plan för bostadsbyggrätter kommer kunna erbjuda en intressant och funktionstät ny stadsdel.

Vid utvecklingen av Optimusområdet, kommer Alma och Byggvesta att samarbeta nära med Upplands Väsby kommun för att ta fram en attraktiv detaljplan och där aktörer som JM och Väsbyhem redan tecknat avtal om att förvärva byggrätter.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.