Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Derome bygger husfabrik i Varberg

Publicerad: 29 maj 2017, 06:50

Efter handläggning av Varbergs kommun har detaljplanen för Sunnvära 8:3 vunnit laga kraft och bygglovet för Deromes nya trähusfabrik i kommunen beviljats.


Derome satsar cirka 250 miljoner kronor på den nya anläggningen som ska producera bostäder i trä, med så hög färdigställandegrad att slutkunden kan flytta in i sin bostad redan tio veckor efter leverans.

Derome planerar anställa 80-100 nya medarbetare och framöver kommer man kunna söka jobb som montör och hantverkare till alla delar av produktionen samt som bland annat projektledare och konstruktör. Husfabriken blir 18 000 kvadratmeter och produktionen planeras starta augusti 2018.

– Det känns riktigt bra att vi nu kan dra igång med byggnationen av husfabriken. Tillsammans med kommunen har vi kunnat arbeta fram detaljplanen på ett effektivt sätt och dialogen har förts i positiv och lösningsorienterad anda hela vägen. Samarbetet har lett till att vi kunnat färdigställa detta på kort tid, inom vår tidplan.Det är glädjande att även dialogen och samarbetet med grannar och närboende har varit så bra, säger projektchefen Henrik Svahn.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.