Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Det här säger standardavtalen om stormskador

Publicerad: 21 februari 2019, 05:21

Stormen Alfrida, som drog över Sverige tidigt i januari 2019, orsakade 11 000 skador för 266 miljoner kronor. Det visar statistik från branschorganisationen Svensk Försäkring. Bilden är tagen efter ett mer blygsamt regnväder i Ulriksdal.

Foto: Anders Siljevall

Extrema väderförhållanden spås bli ett allt vanligare inslag i vardagen. Ofta har du som entreprenör svårt att slippa ansvaret för skador på entreprenaden på grund av vädret. Men glöm inte att du kan ha rätt till tidsförlängning och försäkringsersättning.


Ämnen i artikeln:

entreprenadjuridikklimatförändringar

Under vintern 2018-2019 avlöste stormarna varandra. Vid årsskiftet 2018-2019 drog stormen Alfrida fram och orsakade bland annat ett ställningsras i Nacka där fyra bilar skadades. Ett hus i Norrtälje som

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.