Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Det Vita Huset kastar nytt ljus över Danvikstull

Publicerad: 17 november 2009, 16:12

Kvarteret Sommaren ligger på den tomt där Liljeholmens Stearinljusfabrik en gång höll till. Nu har byggnaden rustats och ska få nytt liv.


Kvarteret Sommaren vid Danvikstull byggdes 1980. I dag är bara stommen kvar i den kraftigt upprustade byggnad där Liljeholmens Stearinljusfabrik en gång höll till och som nu fått namnet Det Vita Huset. Med nya trafiklösningar och helt förnyade omgivningar, är läget nu bekvämt och tillgängligt.

Upprustningsprojektet följer en utvecklingsstrategi som tagits fram av fastighetsägaren Gamla SEB Trygg Liv tillsammans med Newsec och andra externa konsulter för att förvandla och modernisera Hiby-huset, som en gång skapades för hantverks- och småindustrier.

Det Vita Huset består av 30 000 kvadratmeter och rymmer kontorslokaler på mellan 200 och 5 000 kvadratmeter på samma plan. Stora delar av lokalerna är stomrena, vilket betyder att nya hyresgäster själva kan påverka utformningen av sin lokal. I fastigheten finns restaurang, garage och en rymlig innergård med lastkaj.


Ett kontor i Det Vita Huset.

Bland de förbättringar som gjorts inom fastigheten finns bland annat en ny vitputsad fasad med exteriör belysning, nya entréer och förbättrad ute- och innemiljö.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.