Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Ebab är med och formar Stora Sköndal

Publicerad: 2 december 2015, 14:01

I Stora Sköndal, 15 minuter från Gullmarsplan i Stockholm vid Drevvikens vatten utvecklas ett helt nytt område med 4–6 000 bostäder och arbetsplatser för 2–3000 personer. Stiftelsen Stora Sköndal engagerar fastighets- och projektutvecklaren Ebab för att utforma den nya stadsdelen.


Om beslut tas i Stadsbyggnadsnämnden kan Stiftelsen Stora Sköndal, en organisation utan vinstsyfte, fortsätta att planera området Stora Sköndal.

– Det är otroligt spännande att få vara med och skriva denna historia. Det är unikt att en markägare, som inte är en kommun, i ett så stadsnära läge, avser att utveckla en hel stadsdel. Stiftelsens stora ansvarstagande borgar även för möjligheter att lyckas skapa det unika och socialt hållbara, säger Thomas Järlö, ansvarig affärsutvecklare på Ebab Fastighetsutveckling.

Stora Sköndal vill kunna erbjuda fler människor att bo i  området, och samtidigt skapa ett ännu mer levande stadsdel.

– Vi vill också kunna utöka våra verksamheter, som äldreboende, boende för ensamkommande flyktingbarn, och boende för personer med behov av extra stöd. Mötet mellan människor med olika bakgrund och förutsättning berikar, det ser vi dagligen bevis på i vårt arbete. Vi vill att fler ska få ta del av dessa unika omgivningar, säger Åsa Hallgren, direktör på Stora Sköndal.

Om Ebab

■ Ebab-koncernen är en grupp konsultbolag som utvecklar fastigheter och driver värdeskapande projekt från idé till verklighet.
■ Koncernen har cirka 140 medarbetare och omsatte koncernen cirka 145 miljoner kronor under 2014.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.