Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Gammalt slakteri blir ny skola i Umeå

Publicerad: 22 augusti 2014, 07:52

Höstterminen 2015 ska lokalerna vara klara för 500 elever i årskurs 4 till 9. Bild: NCC

NCC bygger om 5 300 kvadratmeter företagslokaler i området Böleäng på Teg söder om centrum i Umeå. Höstterminen 2015 ska lokalerna vara klara för 500 elever i årskurs 4 till 9.


Ämnen i artikeln:

NCCUmeåKungsleden

Ordern kommer från Kungsleden och är värd 48 miljoner svenska kronor. I dag består Kungsledens byggnader i området av fem sammanhängande byggnader som uppfördes för slakteriverksamhet på 50- och 60-talen. De har därefter byggts om i omgångar.

Under 2013 började Kungsleden och Umeå kommun, som äger angränsande mark, att utveckla området till en ny stadsdel. Det gör det möjligt för Engelska skolan att etablera sig i området.

– NCC rustar upp och anpassar befintliga lokaler till Engelska skolan. Samtidigt förbättrar vi även energieffektiviteten och inomhusklimatet, bland annat med tilläggsisolering och nya ventilationssystem, säger Stefan Israelsson, produktionschef för hus på NCC Construction.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

NCCUmeåKungsleden

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.