lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Globala mål för hållbarhet testas i Malmö

Publicerad: 5 december 2016, 13:31

Det ska bli lättare för myndigheter, kommuner, civilsamhället och företag att införa de globala målen.

Foto: Johanna Åfreds

Det ska bli lättare för bland annat kommuner, myndigheter och företag att använda sig av FN:s globala mål. Malmö är testpilot inom stadsutveckling.

Ämnen i artikeln:

globaliseringMalmö stadSweden Green Building Councilstadsutveckling


Malmö är en av aktörerna som hakar på när det kommer till att testa hur en kommun kan använda FN:s globala hållbarhetsmål inom stadsutveckling, skriver Sweden Green Building Council i ett pressmeddelande.

– I Malmö stad har vi beslutat att aktivt arbeta med införandet av de globala målen. Den internationella konferensen Sustainable City Development, som vi genomförde förra veckan, är startskottet på den samverkan som vi vill skapa med andra kommuner, civilsamhället, företag med flera för att hjälpa varandra i detta arbete, säger Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör på Malmö stad.

Initiativtagare till arbetet med att underlätta för myndigheter, kommuner, civilsamhället och företag att införa de globala mål är The New Division, Malmö stad och Sweden Green Building Council tillsammans med UNDP Sverige. The new Division har även arbetat fram illustrationer av de 17 globala målen.

Sweden Green Building Council kommer verka enligt de globala målen i arbetet med Citylab. Malmös deltagande i 2017 års omgång av Citylab Action kommer skapa nya möjligheter att utvärdera dessa inom Citylab.

– Vi ser många fördelar med detta. Våra medlemmar och de stadsutvecklingsprojekt som medverkar i Citylab Action kan använda illustrationerna och med stöd av oss och varandra arbeta fram hur de verkar mot de övergripande målen. Målen kommer även användas i vårt fortsatta arbete med certifieringssystemet för Citylab, säger Ann-Kristin Belkert på Sweden Green Building Council.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev