fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Göteborg har valt samarbetsparter till Frihamnen

Publicerad: 2 december 2014, 10:59

Bild 1/2  En volymstudie som visar intentionerna om en tät och stadsmässigt blandad bebyggelse i framtida Frihamnen från man 2014. Foto: Göteborgs stadsbyggnadskontor

Göteborgs stad har valt ut åtta aktörer som tillsammans ska utveckla den första delen av utbyggnadsområdet Frihamnen. Tillsammans ska de bland annat leta nya affärsmodeller som gör det möjligt att bygga hyresrätter med låga hyror.

Ämnen i artikeln:

FrihamnenstadsutvecklingGöteborg

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


De utvalda är NCC, Rikshem, Förvaltningsaktiebolaget Framtiden och Göteborgs Lokaler, Botrygg Göteborg, P-bolaget, JR Kvartersfastigheter, Magnolia Bostadsaktiebolag och Hauschild + Siegel Architecture.

De åtta aktörerna får tillsammans markanvisningar för cirka 1000 arbetsplatser och lika många bostäder, det motsvarar ungefär hälften av den första etappen av Frihamnen. På sikt ska Frihamnen rymma 20 000 arbetsplatser och 20 000 bostäder.

Göteborgs stad och de åtta aktörerna har nu ett svårt arbete framför sig. Tillsammans ska de inte bara arbeta fram en detaljplan utan även leta nya affärsmodeller som gör det möjligt att bygga hyresrätter med låga hyror. Staden har bland annat som mål är att en fjärdedel av områdets hyresrätter ska få en hyra på cirka 1 000 kronor per kvadratmeter och år.

Relaterade artiklar

Socialt boende ska bli verklighet i Älvstaden

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev